» » » Питання: захворювання щитовидної залози і вагітність?

Питання: захворювання щитовидної залози і вагітність?

27 жовтня 17:39, 2010 Юлія запитує:

Мені 28 років. У сентбря 2009 мені поставили діагноз гіпотеріоз, призначили йодомарин 200мг, у листопаді додали ельтіроксін 50мг.

У січні 2010р. мене взяли в програму ЕКО-ІКСІ, в результаті якої наступила вагітність двійнею. Під час вагітності продовжувала приймати зазначені препарати.

До кінця третього місяця почало розвиватися багатоводдя, підвищився артеріальний тиск (150/80, 170/80). Здала аналізи ТТГ, Т4 вільний, поставили діагноз теротоксікоз в результаті передозування ельтіроксіна.

Знизили ельтіроксін, скасували йодомарин. 03.06.2010г. вагітність урвалася на 21 тижні - матка розтягнулася на 37 тижнів. Після викидня повернулася до колишньої дозування ельтіроксіна і йодомарина.

Здала у вересні 2010р. аналізи - теротоксікоз, лікар скасував усі препарати. У жовтні менструація не наступила, остання була 22.09.2010р., Зробила кілька тестів на вагітність - все дали позитивний результат.

Здала аналізи на ТТГ, Т4, Т3 вободний, чекаю результатів. Яким звертаючись ведеться вагітність в такій ситуації?

28 жовтня 2:22, 2010 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Тактика ведення вагітності і лікування захворювання щитовидної залози залежить від конкретного діагнозу. У будь-якому випадку для нормального протікання вагітності необхідно стабілізувати рівень гормонів, спостерігати за його динамікою і своєчасно вносити корективи в лікування.

Увага, тільки сьогодні!

Найцікавіші новини