» » » Питання: Лікування атропіном при короткозорості?


Питання: Лікування атропіном при короткозорості?

4 жовтня 14:44, 2011 Юлія запитує:

Моїй доньці 11 років. З 7 років виявилися короткозорість і дистрофія сітківки. В даний момент -4,5--5,5.

У березні 2011 робили операцію склеропластики. Зір незначно, але все ж продовжує падати. є захворювання ніг: плоскостопість, х-подібне викривлення, варикозне розширення вен. чи не є це ознакою дисплазії сполучної тканини?


Як точніше це визначити і яке буде лікування? Відносно короткозорості: чи можливо лікування атропіном і чи не є протипоказанням до нього дистрофія сітківки?

5 жовтня 11:51, 2011 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Рекомендується проконсультуватися з лікарем ревматологом для проведення комплексного обстеження та виставлення точного діагнозу. Атропін не протипоказаний при дистрофії сітківки.

Детальніше про даний препарат читайте в статті: "Сульфат атропіну. Очні краплі"

13 жовтня 15:40, 2011 Юлія запитує:

Здравствуйте! Моїй доньці 10 лет.За пів року у неї впав зір на -0,5 і воно прогресує в гіршу сторону. лікар рекомендує капати атропін кожен день, для того щоб м'яз не напружувалася (протягом 8 років т, е, до 18 років), а значить зір буде на тому ж рівні. щоб зупинити цей прогресс.Скажіте це нормально? заранее спасибо! може ви що то порадите?

15 жовтня 20:40, 2011 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Уточніть будь ласка на даний момент яка ступінь міопії (яка сила лінз для оптичної корекції). Так само цікавить інформація про наявність прямих родичів з міопією.
Запропонований метод зниження прогресування міопії досить небезпечний і має безліч протипоказань (він, як правило, використовується лише в крайньому випадку).


Увага, тільки сьогодні!

Найцікавіші новини