» » » Питання: Чи може прийом контрацептивів вплинути на рівень ТТГ і Ст4?


Питання: Чи може прийом контрацептивів вплинути на рівень ТТГ і Ст4?

25 травня 10:22, 2012 Ольга запитує:

Добрий день! Мене звуть Ольга, мені 33 роки. Приймаю л-тироксин 75 мкг (діагноз гіпотеріоз).

Раз на півроку здаю кров на гормони щитовидної залози і все було в нормі. Стала приймати контрацептиви і через півроку з початку прийому здала аналіз - результат ТТГ-9,2 мкМЕ / мл (норма 0,4-4,0) і Ст4 - 22,98 пмоль / л (норма 9,0-22,2) .

Сходила до ендокринолога, лікар порадив приймати дозування 100мкг. Чи може вплинути на збільшення ТТГ і СТ4 прийом контрацептивів і чи дійсно необхідно збільшити дозу тироксину, адже в такому випадку ТТГ знизиться, а Ст4 стане вище (а він і так у мене на верхній межі)?

Заздалегідь вдячна за відповідь.

27 травня 00:16, 2012 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

В даному випадку, контрацептивні препарати можуть чинити негативний вплив на функцію щитовидної залози. Вам необхідно повторно проконсультуватися з лікарем гінекологом-ендокринологом для вирішення питання про необхідність застосування гормональних контрацептивів, або вибору іншого контрацептивного засобу, з урахуванням рівня вашого гормонального фону.

При такому високому значенні ТТГ, збільшити дозу Тироксину, просто необхідно. Детальніше про найбільш поширені патологіях щитовидної залози, причини їх виникнення, їх клінічних проявах, методи діагностики (як лабораторних, так і інструментальних методах обстеження), лікування та профілактики, Ви можете прочитати в нашому розділі: Щитовидна залоза - гіпотиреоз, гіпертиреоз і Тиреоїдит.

Найцікавіші новини