12 грудня 14:57, 2012
Здрастуйте, мені 25 років, 9 з яких веду статеве життя і за весь цей час жодної вагітності. У віці 19 років з березня по травень не було місячних, потім вони прийшли і в 1 день " вивалювалося" шматками а потім весь наступний час звичайний місячний цикл.
У лікарню тоді не зверталася. Була перший раз за чоловіком 4 роки, зараз вдруге вийшла заміж, дуже хочемо дитину.
У нашій ЖК при медогляді З 2008 по 2011 ставили діагноз сальпінгіт (лікування трихопол в таблетках, свічки трихопол курсом 10 днів). У жовтні 2012 звернулася до гінеколога зі своєю проблемою, здала мазок на внутрішні інфекції-показав трихомонаду і уреаплазму (лікування свічки Гексикон, таблетки метронідазол, доксіміцілін, ністатин, спринцювання для мене і тинидазол, метронідазол для чоловіка) при здачі повторного мазка інфекцій не виявлено.
УЗД нормальне але при огляді лікар відчуває упротненія в право яєчнику. У листопаді лікар пописав наступне: з 1 по 14 день циклу фолієва кислота і глютамінова кислота, з 15 і до початку місячних вітамін Е, вітамін С, валер'янка, дюфастон.
Питання наступне: чи зможу я завагітніти? І чи варто мені перевіряти труби?
12 грудня 23:38, 2012
У описуваної Вами ситуації, перш, ніж приймати будь-які препарати, обов'язково потрібно перевірити рівень статевих гормонів в крові: ЛГ, ФСГ, естрадіол (на 5-6 й день менструального циклу), прогестерон (на 22-й день циклу). Також, враховуючи сальпінгіт в анамнезі, буде потрібно перевірити прохідність маткових труб.
Більш докладно про різних патологічних станах, які можуть створювати перешкоди для зачаття, Ви можете прочитати в нашому медико-інформаційному розділі: Безпліддя.
Найцікавіші новини