20 лютого 16:34, 2013
Здравствуйте! Допоможіть будь ласка розшифрувати аналізи на гормони. У мене немає місячних з червня 2009 року (завагітніла) у березні 2010 року народила дитину і у мене, був страшний стрес (за сімейними обставинами), місячні після пологів так і не приходили, грудьми я не годувала, моторошно втратила вагу (-20 кг ), за останній рік повернулася в свою норму, мій зріст 178, вага зараз близько 58-60 кг (як до вагітності і до цього у мене ніколи не було проблем з менструальним циклом, все "по годинах" 29 днів, і місячні не рясні 5 днів), протягом 2010-і до середини 2011 року пила фемостон 2/10, за призначенням лікаря, але місячні так і не прийшли, потім я кинула пити ліки ... зараз знову здала аналізи ( тому місячних досі немає).
Ось результати: ФСГ-6,79 мед / мл ЛГ-6,15 мед / мл Естрадіол-90 моль / л Пролактин-189 мед / л. Що це означає?
Заздалегідь ДУЖЕ вдячна за Вашу допомогу!
21 лютого 10:53, 2013
У вашому випадку, рекомендується проконсультуватися з лікарем гінекологом-ендокринологом і здати додаткові аналізи. За наданими даними рівень гормонів в межах норми, але даних гормонів мало, що б виставити точний діагноз і призначити адекватне лікування.
Необхідно так само провести УЗД діагностику органів малого тазу, а так само здати кров на гормони щитовидної залози, тому порушення функції щитовидної залози, так само може призводити до порушень менструального циклу. Детальніше про причини порушення менструального циклу, читайте в циклі статей перейшовши за посиланням: Порушення менструального циклу.
Найцікавіші новини