» » » Питання: Чи обов'язково видаляти металеві пластини і гвинти після зрощування перелому?

Питання: Чи обов'язково видаляти металеві пластини і гвинти після зрощування перелому?

1 березня 9:30, 2011 venera запитує:

Чи обов'язково видаляти металеві пластини і гвинти після зрощування перелому руки?
67лет. була зламана рука (з осколками). Зрослося все добре.

Якщо все-таки видаляти, то можна під місцевим наркозом або обов'язково застосовувати загальний? З повагою.

1 березня 11:10, 2011 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Справа в тому, що з часом, навколо гвинтів можуть утворюватися кісткові нарости - кісти, крім того, пластина і гвинти - чужорідне для організму тіло, яке, рано чи пізно, може викликати реакцію відторгнення. Тому, після зрощення перелому, пластину необхідно видалити, робиться це тільки під загальним наркозом.

3 березня 12:10, 2011 venera запитує:

отримала відповідь на дане питання, але необхідно підтвердження лікаря, так як написано, що мені була відповідь складений роботом.
З повагою, venera.

3 березня 12:11, 2011 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Всі відповіді на питання, що задаються в умовах нашої консультації, складають виключно фахівці-медики.

2 вересня 10:45, 2011 Annitav22 запитує:

Здравствуйте! Прошу совета..В 2004р. був перелом руки зі зміщенням, в предплечье..била зроблена операція остеосинтез титановою пластиною, після операції не працювали пальці .. невропатолог призначив медикаментозний курс і іглотерапію..потом сама розробляла руку, через боль..руку розробила полностью..сейчас про минуле нагадують періодичні болі в місці пластини на погоду або після навантаження і оніміння шкіри від ліктя до кісті..сказалі, що потрібно буде прибрати пластіну..через 1,5 року прийшла до хірурга, щоб її видалили, але він сказав, що при операція була складна , був зачеплений нерв і якщо ми зараз її знову потривожимо, то не факт, що рука буде рабочая..жівіте з нею і не думайте..так я і жила, поки на водійських комісії, хірург не сказав, що якщо її не видаляти, то вона може спровокувати онкологію ... Як бути і кому вірити? .. може краще її видалити.?

Мені 31 рік і залишитися з неробочої рукою зовсім не хочеться ..

2 вересня 14:23, 2011 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

В даному випадку лише лікар хірург поле проведення рентгенологічного знімка. Онкологічні процеси при наявності титанової пластини розвиваються в рідкісних випадках, а ризик рецидиву травматичного парезу після проведення операції високий.

28 травня 10:35, 2012 Алеся запитує:

Здравствуйте. Рік тому я потрапила в аварію, де отримала закритий уламковий перелом діафіза правої плечової кістки зі зміщенням.

Зробили операцію поставили пластину 10 см. Діставати її не будуть. Чи можна ходити в лазню з металом у руці.

28 травня 20:04, 2012 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

У тому випадку, якщо загоєння перелому пройшло нормально, цілісність шкірних покривів і м'яких тканин збережена, протипоказань до відвідування лазні - ні.

29 травня 16:15, 2012 Алеся запитує:

А при відвідуванні лазні або навіть гарячої ванни метал в руці не нагрівається? Спасибі за відповідь.

30 травня 00:34, 2012 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Наш організм здатний регулювати температуру всіх тканин і органів, в тому випадку, якщо при переломі був імплантований метал, то при проведенні теплових процедур метал не нагріється більш ніж ваш власний організм.

20 вересня 10:55, 2012 женя запитує:

Здравствуйте. 12.11.2011 перелом плеча н + нейропатія променевого нерва. 16.11.2011 операція остеосинтез + ревізія і транспозиція нерва. Зараз нерв відновився і кістка зрослася .. є невеликий дискомфорт від пластини - наче гвинти їздять по сухожилиям. наскільки ризиковано видалити її? якщо зачеплять нерв, відновитися він вдруге (якщо його конечно не порвуть)

20 вересня 12:51, 2012 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

У більшості випадків (якщо перелом заживає нормально і зміщення немає), металева пластина, застосовувана для остеосинтезу, віддаляється вже через рік, після операції. Вам необхідно повторно проконсультуватися з хірургом-травматологом, зробити рентгенографію місця перелому.

За результатами огляду та обстеження, лікар-травматолог зможе визначити терміни видалення пластини саме у Вашому випадку. На превеликий жаль, неможливо передбачити ймовірність виникнення пошкодження нерва при операції, більш докладно ступінь ризику може визначити тільки оперує хірург.

Детальніше про лікування різних переломів і реабілітації після переломів, Ви можете прочитати в нашому медико-інформаційному розділі з однойменною назвою: Переломи.

11 жовтня 15:40, 2012 Руслан запитує:

У матері перелом п'яткової кістки зі зміщенням! Сказали ставити металеву пластину! Сказали краще ніж титанову! Порадьте будь ласка яку поставити ?!

11 жовтня 18:45, 2012 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Все залежить від сплаву металу, уточніть у свого лікаря який сплав металу хочуть застосувати при фіксації місця перелому? Можливо даний сплав металу найбільш краще дозволить зіставити зміщені частини п'яткової кістки.

Детальніше про переломах читайте в циклі статей перейшовши за посиланням: Перелом.

25 січня 12:45, 2013 Юрій запитує:

П'ять років тому зламав стегнову кістку. Протягом п'яти років ніяких проблем не було але останні кілька днів біль постійна і досить сильна.

Як ще крім Ренге можна зрозуміти в чому причина? І взагалі наскільки це критично відкладати операцію з її видалення

25 січня 15:40, 2013 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Рекомендується для уточнення діагнозу провести КТ діагностику (комп'ютерну томографію). Після отримання результатів обстеження лікар фахівець визначить необхідність проведення операції, а також терміни проведення операції.

Детальніше про переломах читайте в циклі статей перейшовши за посиланням: Переломи.

19 квітня 16:07, 2013 Володимир запитує:

У мене перелом нижньої ладижкі з разриврм межсуставних зв'язок. Мені поставили титанову пластину зі сплаву Тi BT6. Том один довгий болт 55мм і чотири або п'ять від 25 до 35 мм.

26 Мені сказали що ходть з ними пів року, а потім виймати. Це обов'язково? Якщо вона мені не буде надалі заважати чи можу я її не виймати?

Мені 26 років. Або вона може заподіяти шкоду? Що скажіть і порадите? ЗА ранні вдячний!

19 квітня 19:29, 2013 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

У даному випадку необхідність такої пластини обумовлена тим, що на ноги доводиться величезне навантаження, а при виражених переломах процес загоєння може затягнутися. Видалення такої пластини настійно рекомендується, так як вона є чужорідним тілом. Детальніше з даного питання Ви можете отримати інформацію в тематичному розділі нашого сайту: Переломи

26 серпня 19:31, 2013 Юрій запитує:

Дев'ять місяців тому отримав осколковий перелом лівого надколінника зі зміщенням. При проведенні операції на надколенник був встановлений титановий імплант.

Перелом зрісся, я став ходити, але через 2 місяці після операції з'явилася кропив'янка. По початку її вдавалося не помічати, але вона прогресує і зараз навіть таблетки не допомагають, завжди все свербить і свербить.

Шляхом обстежень вдалося з'ясувати, що кропив'янка НЕ алергічна, а аутоімунна. Плюс до цього став розвиватися ветіліго, який теж пов'язаний з аутоімунними змінами.
Звідси питання:
1. Чи може організм так реагувати на титановий імплант?
2. Чи можливі ознаки відторгнення через такий час (3 місяці).
3. Які можуть бути ускладнення при тривалому знаходженні відторгається імпланта?

Рух повністю відновлено, запалення навколо імпланта немає.

26 серпня 21:40, 2013 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Алергічні реакції на титан - виключно рідкісне явище, тим не менш, повністю їх виключити не можна. Щоб упевнитися, з чим пов'язана кропив'янка, Ви можете звернутися до лікаря алерголога і зробити шкірні проби на титан.

Ознаки відторгнення, як правило, спостерігаються на початку післяопераційного періоду, їх встановити може при огляді лікар хірург. Якщо імплантат відторгається, то можливий розвиток запальних реакцій.

Рекомендую Вам особисто відвідати лікаря хірурга. Детальніше з даного питання Ви можете отримати інформацію в тематичному розділі нашого сайту: Імплантація

17 листопада 18:37, 2013 миша запитує:

У мене був перелом п'яткової кості.Мне зробили операцію поставили пластину і скрутили болтамі.Может бути алергия на пластину.

18 листопада 15:03, 2013 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Як правило, такі пластини виконуються з титану, а алергія на цей матеріал буває вкрай рідко. У разі дискомфорту, шкірної реакції рекомендую Вам звернутися до лікаря хірурга. Детальніше про переломах читайте в тематичному розділі нашого сайту, перейшовши за посиланням: Переломи

9 січня 13:43, 2014 Людмила запитує:

Здравствуйте.1 травня минулого року у мене був осколковий перелом кисті зі смещеніем.операція пройшла 8 травня, поставили пластіну.Через який час треба видаляти пластину?

9 січня 20:06, 2014 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Як правило, це питання вирішується лікарем травматологом індивідуально після проведення контрольного огляду та оцінки рентгенологічної картини. При необхідності пластину видаляють через 6-12 місяців. Отримати більш детальну інформацію по цікавить Вас Ви можете у відповідному розділі нашого сайту, перейшовши за наступним посиланням: Переломи

2 липня 14:27, 2014 Людмила запитує:

Відлетіли капелюшки саморезов, якими була прикручена кістка до пластини після перелома.Я відчуваю нестерпний біль і не можу встати на ногу.Врач призначив повторний знімок через тиждень і обіцяв витягнути пластину через месяц.Почему і з чим це пов'язано? І тепер мені лежати ще місяць ?

2 липня 23:37, 2014 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

На жаль, в даній ситуації дійсно може знадобитися додатковий час іммобілізації, але Вас слід обговорити з лікарем травматологом, з чим пов'язано проведення рентгенологічного знімка тільки через тиждень - в таких ситуаціях, як показує практика, немає сенсу відкладати контрольне обстеження. Отримати додаткову інформацію по цікавить Вас Ви можете у відповідному розділі нашого сайту, перейшовши за наступним посиланням: Рентген. Додаткову інформацію також Ви можете отримати в наступному розділі нашого сайту: Травматологія і травми і в циклі статей: Переломи

23 жовтня 12:23, 2014 Дмитро запитує:

Здравствуйте. 2 роки тому у мене був перелом обох кісток гомілки. Проведена операція металлосінтеза (вставлений титановий штифт).

Чи можна його видалити зараз, після 2-років, тому заважає і нога стала коротшою? Динамічний гвинт був витягнутий через 2 місяці після операції.

23 жовтня 13:03, 2014 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Як правило, видаляти такий штифт можна, але в кожному випадку питання вирішується в індивідуальному порядку після проведення особистого огляду та контрольного рентгенологічного знімка. Рекомендуємо особисто відвідати лікаря травматолога, який проведе огляд, вивчить рентгенологічні знімки в динаміці і після цього зможе визначити подальшу тактику лікування.

Увага, тільки сьогодні!

Найцікавіші новини