15 червня 00:17, 2011
Мені 30 років. З дитинства страждаю ожирінням 1 ступеня. І до певного часу це не завдавало мені незручностей.
У 25 років по одязі я зрозуміла, що чомусь почала трохи одужувати, але не надала цьому особливого значення. У 27 років я стала на облік по вагітності при вазі 101 кг.
Народила, 2 роки годувала грудьми і до моменту виходу з декретної, зрозуміла, що сильно погладшала, тому не влізла ні в одну річ, яку носила до цього. Фігура розпливлася до неподобства, зараз моя вага 120 кг при зрості 168 см.
Але, що найжахливіше, вага не зупиняється! На дієтах ніколи не сиділа, але тепрь стурбована вже не вагою, а здоров'ям-задишка, болять суглоби, видалили жовчний міхур. Хочу дізнатися чи можна при такому величезному вазі схуднути за допомогою дієт або потрібно відразу звертатися до хірургічних методів лікування ожиріння?
15 червня 9:03, 2011
Справа в тому, що подібне, різке підвищення надмірної ваги, може бути проявом ендокринної патології. Перш, ніж підбирати методику схуднення, необхідно пройти огляд і обстеження в ендокринолога, перевірити рівень цукру в крові, рівень гормонів щитовидної залози в крові.
Потім, можна звернутися за особистою консультацією до дієтолога, для складання оптимального раціону харчування. Хірургічний метод схуднення може різко позбавити Вас від зайвої ваги, але якщо причина ожиріння не встановлена, ця вага швидко повернеться.
Найцікавіші новини