13 липня 9:42, 2012
Мені 41 рік. У травні 2012р. виявила шишку в ЛМЖ.
21 червня видалили фіброаденому і кісту в часточці під місцевою анастезії. Сказали передрак, 1 ступінь. 3 липня щадна органосохраняющая операція з видаленням 5 лімфовузлів в пахвовій западині.
Сьогодні прийшли аналізи. З 5 у двох виявлені зміни, але раку немає - сказав лікар.
Пропонує мені пройти курс променевої терапії. Прогноз - повне вилікування.
Я цілком адекватна і позитивна особистість. Знаю, що діагоза Передрак не існує (це рак 1 ступеня). Чому манера онкологів недоговорювати?
Як ви думаєте, чи погоджуватися мені на ЛТ? І про які зміни в лімфовузлах йдеться? Ракові клітини? Спасибо.
14 липня 14:36, 2012
На превеликий жаль, без особистого огляду та ознайомлення з результатами пройденого Вами обстеження, неможливо оцінити ступінь необхідності проведення променевої терапії. Також, неможливо визначити, чи є у Вас онкологічна патологія чи ні.
Єдина порада, яку можна дати в цій ситуації - вимагайте видати результати цитологічного обстеження на руки (в ідеалі, разом з предметними скельцями, щоб можна було зробити незалежний аналіз в іншій цитологічної лабораторії). З результатами всіх обстежень, потрібно буде пройти огляд іншого онколога-мамолога.
Детальніше про різні варіанти променевої терапії, застосовуваної в лікуванні онкологічних захворювань, Ви можете прочитати в нашому тематичному розділі з однойменною назвою: Променева терапія.
Найцікавіші новини