» » » Питання: Підвищена кількість моноцитів в крові дитини?


Питання: Підвищена кількість моноцитів в крові дитини?

10 серпня 14:51, 2012 Анастасія запитує:


Здравствуйте!
Здавали клінічний аналіз крові і сечі перед тим як робити щеплення, дитина - хлопчик 4 роки.
Аналіз сечі в межах норми.
По крові підвищена кількість моноцитів.
Клінічний аналіз крові:
Гематокрит 37.0% 32.0 - 42.0
Гемоглобін 12.9 г / дл 11.0 - 14.0
Еритроцити 4.53 млн / мкл 3.70 - 4.90
MCV (пор. Обсяг Еритреї.) 81.7 фл 73.0 - 85.0
RDW (шир. Розподіл. Еритреї) 12.1% 11.6 - 14.8
MCH (пор. Содер. Hb в ер.) 28.5 пг 25.0 - 31.0
МСHС (пор. Конц. Hb в ер.) 34.9 г / дл 32.0 - 37.0
Тромбоцити 257 тис / мкл 202 - 403
Лейкоцити 5.56 тис / мкл 5.00 - 14.50
Паличкоядерні нейтрофіл. 5% 1 - 6
Нейтрофіли сегментояд. 36% 32 - 55
Нейтрофіли (общ.чісло) 41% 33.0 - 61.0
Лімфоцити 45% 33.0 - 55.0
Моноцити 12 *% 3.0 - 9.0
Еозинофіли 2% 1.0 - 6.0
Базофіли 0% lt; 1.0
ШОЕ (по Вестергрену) 3 мм / год lt; 10

Дитина здорова і хворів востаннє в квітні місяці. З хронічних захворювань: аденоїди 3-4 ступеня, збільшені гланди.
Підкажіть чи є такий аналіз протипоказанням до щеплення від кору, і про що це може говорити ?!
Спасибі

10 серпня 16:38, 2012 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

В даному випадку, рекомендується повторити загальний аналіз крові, в тому випадку, якщо рівень моноцитів буде вище норми, рекомендується здати кров на вірус Епштейн -
Барра і при необхідності проконсультуватися з лікарем інфекціоністом-гематологом. До повторного обстеження загального аналізу крові щеплення краще відкласти, тому необхідно виключити мононуклеоз.

Детальніше про інтерпретацію результату обстеження периферичної крові читайте в циклі статей перейшовши за посиланням: Загальний аналіз крові.


Увага, тільки сьогодні!

Найцікавіші новини