» » » Питання: Пронос?

Питання: Пронос?

26 березня 18:31, 2011 Галина запитує:

Мені 26 років. Три дні тому почався пронос, що не рясний (може бути взагалі чайна ложка), що не водянистий, просто частий рідкуватий стілець (за добу до 10 разів).

Починається різке нуртування в животі, крутить як-ніби і треба відразу бігти в туалет. У перший день була температура 37, а ввечері 38. Я почала приймати нифуроксазид.

На другий день температура стала нормальна, але походи в туалет тривали: продовжувала приймати нифуроксазид за інструкцією і прийняла один раз дві капсули лопераміду. Начебто попустило.

А сьогодні вранці знову стала бігати в туалет. Знову прийняла лоперамид - ознаки захворювання знову припинилися (чи надовго?), Продовжую пити нифуроксазид.
За пару днів до інциденту припинила приймати офлокацін (брала за рекомендацією лікаря протягом 4-х днів після операції на статевих губах, що проходила під спінальної анестезією).
Чи можуть це бути наслідки прийому антибіотика чи спінальної анестезії? Або причина в їжі? Їла я до інциденту абсолютно все те ж, що й інші члени сім'ї, а коли почався пронос стала є тільки сухарі, хлібці і відварений рис, пити кип'ячену воду, чорний і зелений чай.
Спасибі за відповідь.

27 березня 1:28, 2011 МедКоллегія medicatocity.ru відповідає:

Ймовірною причиною описуваних Вами симптомів може бути розвинувся на фоні антибіотикотерапії дисбактеріоз кишечника. Вам необхідний прийом препаратів з групи еубіотиків (лінекс, хілак форте) для відновлення мікрофлори кишечника.

Увага, тільки сьогодні!

Найцікавіші новини