31 січня 9:44, 2014
Здравствуйте! Мені 31 рік, протягом років 5 часто мучуся з запорами, останнім часом іноді чергуються з підносом, приймаю лінекс, хілак форте, на час стілець нормалізується.
26.11.2013 почався пронос, живіт болів, і біль в лівому подребрье, темп 37,4 протягом тижня. Пройшла ФГС -ерозівний майструє, дуоденіт. Іригоскопія-коліт, термінальний іліт.
Гастрінтеролог направив на МРТ тонкого кишечника для підтвердження діагнозу. Результат МРТ - регіональний ентерит (хвороба Корона) в області ілеоцекального клапана.
Я звернулася до ддругому гастроентеролога, подивившись результати мене направили в стаціонар, зробили ФГС, аналізи крові (ОАК, ВАК) аналіз калу, сечі, колоноскопію з біобсіей. Аналізи хороші все в нормі, в шлунку ерозії не виявлені (брала нексіум, де нол) .Результати колоноскопії -термінальний відділ підводного кишки без патології, слістая рожева, без видимих дефектів, просвіт розправився, анальний канал без видимих змін.
Біопсія-фрагменти слизової з ознаками хронічного (не вираження) не активного запалення. Лікар сказав що діагноз хвороба Корона знімає, поставив хронічний коліт (загострення) через 6 міс повторно пройти колоноскопію, приймати трімедат, омез, дотримуватися дієти.
Зараз стілець повністю нормалізувався, дотримуюся дієти. У мене питання, чи правильно мені поставили діагноз і чи може на МРТ, показати одне а лікарі ставлять інше?
Підкажіть може мені ще необхідно пройти якесь небудь обстеження? Чи може це бути початком хвороби Корона?
1 лютого 22:51, 2014
Як правило, після проведення комплексного обстеження та особистого огляду помилки в постановці діагнозу практично виключені. Для постановки діагнозу хвороба Крона потрібне проведення колоноскопії та ендоскопії c біопсією, що дозволяє підтвердити діагноз гістологічно. Дізнатися більш детальну інформацію з даного питання Ви можете у відповідному розділі нашого сайту, перейшовши за наступним посиланням: Хвороба Крона
2 лютого 14:02, 2014
Добрий день! Мені робили тільки колоноскопію із заходом в термінальний відділ, і біопсія.
Чи потрібно мені ще зробити ендоскопію тонкого кишечника?
2 лютого 17:32, 2014
Як правило, для діагностики даного захворювання призначається в тому числі і ендоскопія тонкого кишечника з взяттям біопсії і наступним гістологічним дослідженням. Дізнатися більш детальну інформацію з даного питання Ви можете в тематичному розділі нашого сайту, перейшовши за наступним посиланням: Хвороба Крона
Найцікавіші новини