23 січня 21:46, 2011
Здравствуйте! Мені 29 лет.У мене хронічний неспецифічний виразковий коліт з 18 років. в стадії сильного загострення супроводжується шкірними захворюваннями (фурункулами) ось уже другий рік на нозі утворюється рана, яка довгий час не загоюється. в минулому році це було на правій нозі-болячка з 2 см, розрослася до10см, поки хірург не призначив терапію (я лежала в лікарні). цього року ситуація повторілась.все це сталося під новорічні свята, тому, лченія мені ніхто не призначив. я проводжу торішнє лікування (дексаметазон-за схемою, сульфасалазин, фенюльс, тималін, мазь і уколи актовегін, приймаю вітаміни). хірург сказав, що це мій хворий кишечник провокується на шкіру.
питання: як мені бути надалі? чи існує профілактика? які аналізи здати? якщо будь-яке запалення на шкірі може перерости в такі незагойні рани ???? не хочеться бути в шрамах! Спасибі!
23 січня 21:56, 2011
Описувана Вами трофічна виразка викликана тим же аутоімунним процесом, що і поразка кишечника (неспецифічний виразковий коліт). Вам необхідно бути постійно під наглядом лікаря ревматолога для проведення підтримуючого лікування - з метою попередження загострень захворювання.
23 січня 22:14, 2011
спасибо за ответ!
чи правильно моє лікування? хто такий лікар ревматолог? у кого я повинна лучіть кишечник?
23 січня 22:39, 2011
Лікуванням даного захворювання займається лікар терапевт, однак, необхідна консультація лікаря ревматолога, імунолога і хірурга (в період загострення).
Найцікавіші новини