18 лютого 17:21, 2011
Добрий день! Мені 24 роки. Місячні завжди були нерегулярні. Затримки то тиждень, то дві і т.д. У грудні 2010 коли місячні не почалися вчасно запідозрила вагітність, бо був незахищений ПА.
Зробила два тести, все отріцателньие. А місячних немає. На той момент я була закордоном і саме готувалася до повернення в Росію.
По приїзду місячних все не було. Зробила ще два тести. Негативні. Груди хворіла жахливо, як перед міс. Загалом 30 грудня пішла до гінеколога. Оглянув і провів УЗД. Вагітність не виявили.
Гінеколог виявив слабку спайку і збільшені фолікули в яєчниках. Пояснив, що це синдром полікістозних яєчників. Призначив Дюфастон щоб викликати місячні.
Почала приймати 30-го ввечері і через кілька годин почалися месяние. Думаю, що моєю помилкою було те, що я продовжила приймати Дюфастон. 5 днів як і сказав лікар.
Місячні пройшли. Також здала тест на гормони. Через тиждень я зробила ще два тести на вагітність.
Не повірила гінеколога)) Негативні. Потім прийшли результати тесту на гормони.
Як сказав гінеколог, все в порядку. Але трохи знижений тестостерон. Тільки я не зрозуміла, погано це чи ні ...
З 21 дня (21 січня) циклу знову призначив Дюфастон, по одній таблетці в день тиждень. Сказав, що на третій-четвертий день почнуться місячні і з першого дня приймати Жанін.
Місячні почалися через тиждень після прийому Дюфастона. Відразу почала приймати Жанін.
На диво були не дуже рясні. Закінчую приймати першу упаковку. Особливих побічних ефектів немає.
Нудить іноді. Груди спочатку хворіла, зараз начебто немає, хоча може звикла.
І то на мене іноді знаходить параноя і я думаю, що вагітна ..) Хоча сексу не було з середини грудня ...
Гінеколог сказав приймати Жанін 3 місяці і потім на прийом, дивитися як там у мене справи.
Я ось думаю, чи можна якось ще лікувати цей полікістоз? Або приймаєш ОК і все? І обов'язково три місяці?
Заранее спасибо.
18 лютого 18:04, 2011
У важких випадках, полікістоз яєчників лікується хірургічним шляхом. Однак, у Вашому випадку, найімовірніше, буде достатньо медикаментозного лікування, приймати всі препарати потрібно відповідно до рекомендацій Вашого лікаря.
15 квітня 14:02, 2011
Мені 23 роки, 3 роки тому поставили діагноз полікістоз яічніков.Полное відсутність місячних вже 2 года.Сдавала аналізи на гормони, завищений пролактин, все інше в норме.Делала КТ, нічого не обнаружілі.Врач призначав Норколут, для зриву місячних, вони пішли, але на другий цикл не повернулися, пила Достинекс, Бромокриптин-підсумок нікакой.Хочется завагітніти, а ніхто навіть толком не може призначити лікування, відновити месячние.Вес в норме.Подскажіте ласка що-нібудь.Заранее спасибі
15 квітня 19:48, 2011
На жаль, без особистого огляду та ознайомлення з даними обстеження, неможливо дати адекватну оцінку ситуації, що склалася. На жаль, гіперпролактинемія (підвищення рівня пролактину в крові) дуже часто стає причиною безпліддя.
Вам необхідно звернутися до гінеколога-ендокринолога для подальшого лікування.
30 березня 11:29, 2012
Здравствуйте! Мені 21 рік! у мене з самого перших днів місячні були регулярними в 20 років пропали взагалі не було 4 місяці лікар призначив дюфастон для виклику, місячні прийшли в кінці упаковці пройшли все як завжди, зробили узі здала на гормони (завищений ЛГ, занижений прогестерон, завищений пролактин і картізол) поставили діагноз СПКЯ .Початок лікування прийомом місяць метіпред, потім 3 місяці Джес, на 2 місяці прийому ок у мене з'явилися переодические болі в яєчник, сильні виділення і блювота прийом припинили, скажіть чи можна завагітніти після прийому Джес 2 місяці при такому діагнозі?
31 березня 1:19, 2012
В даному випадку ймовірність настання мимовільно вагітності вкрай низька, в тому випадку. якщо навіть вагітність виникне, можуть з'явитися проблеми у першому триместрі вагітності у вигляді загрози переривання вагітності, на тлі порушеного гормонального фону. У тому випадку, якщо ви плануєте вагітність, рекомендується заздалегідь проконсультуватися з лікарем гінекологом-ендокринологом і здати повторно кров на статеві гормони і гормони щитовидної залози, тому порушення функції щитовидної залози, так само може призводити до порушення менструального циклу, а так само провести УЗД діагностику органів малого таза.
Тільки після отримання результатів обстеження, лікар фахівець визначить стан вашого гормонального фону, при необхідності проведе коригування гормонального фону і тільки після цього визначить терміни для планування вагітності. Детальніше про планування вагітності читайте в однойменному розділі перейшовши за посиланням: Планування вагітності.
Детальніше про дане захворювання, причини виникнення, і методи діагностики і лікування, читайте в циклі статей перейшовши за посиланням: Синдром полікістозних яєчників - як причина безпліддя.
Найцікавіші новини